воскресенье, 17 апреля 2016 г.

Що обрати для навчання: ПК, ноутбук або планшет?

Сьогодні ми поговоримо з вами про такі корисні речі як ноутбук, планшет, ПК і про практичність використання цих речей для навчання. Розглянемо основні функціональні особливості кожного з цих технічних засобів і виберемо, що краще всього підійде учням для навчання і не тільки.


ПК (Персональний Комп'ютер)
Це крокодили серед інших комп'ютерних пристроїв, які прийшли до нас із «доісторичних часів» і вільно себе почувають, незважаючи на велику кількість нових гаджетів, які могли б їх замінити. І це не дивно, тому що більшість користувачів асоціюють зі словом комп'ютер саме громіздкий системний блок з підключеним до нього монітором та іншої периферією. ПК хоч і має порівняно великі габарити, але в більшості випадків йому немає рівних в процесорній потужності і зручності.

Учнi та студенти часто сильно звикають до комфорту використання домашнього комп'ютера, де є можливість вибрати монітор будь-якої діагоналі, зручну повнорозмірну клавіатуру, яку до того ж можна рухати і нахиляти, як душі завгодно, і не поспішають міняти його на більш мобільний планшет або ноутбук.

Жоден інший пристрій не зрівняється в простоті підключення периферійних пристроїв, будь то принтер або сканер. Найгірше доводиться планшетним комп'ютерам, трохи простіше ноутбукам, але чи зможете ви підключити до нього старий лазерний принтер з виходом під старий порт?

Але у персональних комп'ютерів є дуже великий мінус, і полягає він у відсутності тієї самої мобільності, якою володіють ноутбуки і планшетники. Ви не зможете граючи принести його на лекцію під папахвою. Лише з цих причин студенти та учнi стали вибирати інші комп'ютерні пристрої для навчання.
  
Ноутбук
Останнім часом ноутбуки помітно потіснили стандартні персональні комп'ютери, і зрозуміло, чому: мають практично весь функціонал стандартних ПК, але вони легші і компактні. Не настільки зручні на заняттях як планшети, але все ж вам ніщо не перешкодить носити їх з собою. Картину псує малий заряд батареї, якого на недорогих моделях не вистачає на час усіх занять, і доводиться шукати джерело живлення.

Якщо ноутбук не з дешевих, то з ним запросто можна коротати вечори за новою комп'ютерною грою. Кнопочна qwerty-клавіатура менш зручна, ніж на ПК, але перевершує по практичності сенсорну на планшетах. І все ж ноутбуки поступаються планшетам в мобільності, їх як і раніше потрібно діставати з сумки, відкривати і чекати завантаження операційної системи, що не дає можливості миттєво почати конспектування.

Планшет
І, нарешті, планшет (не має значення, від якого виробника і яка операційна система). Він ідеально підійде для  будь яких термінових позначок, записи конспектів, навчальних посiбникiв та іншого. Компактний і зручний, з достатнім на цілий день зарядом батареї, він стане вашим вірним помічником в стінах навчального закладу, де не настільки зручне використання ноутбука.

Правда планшет, ніколи не зможе замінити повноцінний персональний комп'ютер. Редагування текстових файлів, підготовка презентацій та електронних таблиць здасться вам каторгою. Сенсорна клавіатура хіба зрівняється зі звичайною, і на рідкісних моделях є можливість легко відправити на друк потрібні документи або записи, коли ті потрібні в паперовому варіанті.

В принципі, будь-яке з описаних вище пристроїв може бути по-своєму корисно. Але комусь вистачить і одного стандартного ПК, а комусь необхідний буде повний комплект комп'ютерів і гаджетів, який тільки можна зібрати. Не варто забувати про найголовніше - функціональні можливості і доцільність деяких функцій.

Разом з тим, у жодному разі не забувайте, що вибір залишається за вами і тільки за вами!

Комментариев нет:

Отправить комментарий